Moppen gjør støvsuging på harde flater overflødig

Posted on October 01,2013

Støvsuging bør kun forbeholdes tepper. Til rengjøring av linoleumsgulv, parkett- og laminatgulv anbefales oljeimpregnert engangsmopp. Moppen har gjort støvsuging på harde gulv overflødig.

Oljen gjør at støv og smuss fester seg til moppen, i stedet for å bli dratt videre utover gulvet. Gulvet får også en ekstra glans.

Til å fjerne flekker kan du bruke en liten spruteflaske med ferdig rengjøringsmiddel. Det er først og fremst kjøkkengulv, entré og badegulv som trenger overhaling med en fuktet fibermopp.

Har du store gulvflater, trenger du flere mopper. En mopp rekker til om lag 30–40 kvadratmeter før den bør erstattes med en ren mopp, men det avhenger selvfølgelig av hvor skittent gulvet er.

Hell alltid rent vann med rengjøringsmiddel på moppen. Etterpå tørkes gulvet over med en tørr mopp. Med to-tre fibermopper og en pakke med tørrmopper skulle du ha det du trenger.

Til rengjøring av linoleumsgulv, parkett- og laminatgulv anbefales oljeimpregnert engangsmopp. Moppen har gjort støvsuging på harde gulv overflødig.

I forhold til langkosten er moppeskaftet langt enklere å håndtere. Det såkalte moppestativet, som selve moppen sitter på, kan beveges i alle retninger. Du vrir bare lett på skaftet, og moppestativet endrer posisjon. Still skaftet inn slik at det passer deg. (Skaftet skal justeres opp til nesetippen.) Da sparer dubåde på kreftene og på ryggen. Raskere går det også.

Tenk ergonomi når du kjøper startpakken! Det er viktig at selve moppeskaftet ikke er for kort. Det skal rekke deg til nesen. Moppeplaten bør heller ikke være for liten eller for smal, 40–45 cm bredde er passe størrelse for en som ikke er vant til å bruke mopp.

Les artikkelen på Lilleborg sine sider

image